Bakgrund
Hem

Bakgrund och meriter

 

Intresset för gitarrspel väcktes vid tolv års ålder, när jag tog min första gitarrlektion. Under åren som följde spelade jag akustisk gitarr, elgitarr, trummor, elbas, sjöng, spelade i band och komponerade. Så småningom stod det klart för mig att jag ville satsa professionellt på musik, och jag sökte mig därför till en folkhögskola där jag studerade heltid i 2 år på en musikutbildning med gitarr som huvudinstrument.


Efter folkhögskoleutbildningen sökte jag mig till Musikhögskolan i Örebro, där jag efter audition och prov blev antagen till den högsta av två nivåer, med akustisk gitarr som huvudinstrument. Jag studerade 5,5 år på gitarrlärarutbildningen på Musikhögskolan i Örebro, och läste utöver detta även en termin kammarmusik. Mot slutet av utbildningen var det återigen dags för audition - men denna gång satt jag som jurymedlem vid inträdesproven.


En minnesvärd händelse var när jag år 2008 tilldelades Kungliga Musikaliska Akademiens stipendium för musikstudier. Jag och en handfull andra studenter fick äran att ta emot stipendiet på scenen i stora konsertsalen på Musikhögskolan. Det värmde extra mycket att juryn utgjorts av Musikhögskolans lärare. Jag tilldelades stipendiet utifrån följande kriterier:

* "Studenten skall ha uppvisat såväl djup som bredd i sitt kunnande och ha förutsättningar att bli en god lärare/musiker med framstående musikalisk kompetens".

* "Studenten skall under studietiden ha arbetat målmedvetet och ansvarstagande, såväl individuellt som solidariskt med sina studiekamrater".

* "Studenten skall vara en god representant för Musikhögskolan i Örebro, såväl socialt som professionellt".


Sedan min examen 2009 har jag arbetat både som musiker och gitarrlärare, i många olika sammanhang. Som gitarrlärare har jag undervisat privat, på musikskolor, på estetiskt program på musikgymnasium och även hållit gitarrkurs på företag som teambuilding-aktivitet. Som musiker har jag framträtt på personalfester, event, privatfester, äldreboenden, vigsel, dop, begravning, musikgudstjänster, egna konserter m.m. Jag har genomfört mer än 200 konserter/livemusikuppdrag som professionell gitarrist och sångare samt gett mer än 1000 gitarrlektioner som professionell gitarrlärare. Jag trivs mycket bra med mitt jobb och ser fram emot nya givande möten med gitarrelever och nya spännande upplevelser som musiker!

 

Överst - till toppen

 

_____________________________________________________________________________________________________________

 

Martin Ågren     info@martinagren.com     0704445042     Sankt Göransg. 116, Sthlm

 

Copyright: Martin Ågren. All rights reserved.